Správné uskladnění

Při uskladnění potravin je nutné respektovat jejich nároky na uskladnění. 

Teplota: U mražených a chlazených potravin nelze přerušit chladící řetězec. Exotické ovoce (např. banány) nepatří do ledničky (černání). 

Světlo: Světlo (zejména UV) rozkládá některé látky v potravinách, podporuje zejména žluknutí tuků, rozklad bílkoviny a složených cukrů. Na druhou stranu temné prostředí vyhovuje plísním. 

Vlhko: Vlhkost podporuje bujení mikroorganizmů, vede k hnilobám a plesnivění. Naopak může bránit nežádoucímu sesychání (například některých druhů zeleniny). 

Přístup hmyzu: Hmyz může potraviny přímo znehodnotit, prostřednictvím uzavíratelných nádob a sáčků ale lze bránit jeho přístupu.

Banány v chladu černají, v teple snadno přezrávají. Zákazníci je mají rádi různě zralé. Vyložení a správné skladování určují, zda neskončí v odpadu.

Zabalený křen snadno plesniví a je nebezpečný. Vyžaduje důkladné kontroly a krátké skladování. Kupa plesnivých kusů je totéž, jako žádný křen.